Ädelstenarnas symbolik

Diamant – betyder "Oövervinnelig"

Den värdefullaste bland ädelstenarna. Diamant är den renaste kristallformen av grundämnet kol som bildas under högt tryck och hög temperatur inne i jordskorpan. Den populärsta runda formen av slipningen heter briljant. Deras glans förtrollar varje kvinna. Dess hårdhet, hållbarhet och renhet symboliserar bandet mellan kvinna och man vilket gör den till den mest omtyckta stenen i förlovnigsringar.
Anses vara helig ädelsten beskyddad av solen – den största och oförstörbara makten. Värnar om förhållandets trohet och oupplöslighet eftersom den själv är ren och hatar hyckleri.
I fabriker tillverkar man diamanternas imitationer – zirkonier. De är dock vanliga glasbitar och som Konfucius brukade säga: "Bättre en diamant med en spricka än en vanlig glasbit utan den".

Se smycken med denna sten

 

Smaragd

Denna gröna sten symboliserar kosmisk vitalitet, styrka och inre lycka. Den är en otroligt värdefull ädelsten. Enligt legenden tittade kejsaren Nero på gladiatorernas kamp genom grön smaragd.
Den gröna färgen har en lindrande inverkan, den stärker nerverna och mildrar irritationer. Den har också en läkande inverkan på synorgan – vilket är vetenskapligt bekräftat. Denna ädelsten är "vänlig mot Gud och människor".

Se smycken med denna sten

 

Rubin

Namnet härstämmar från den röda färgen på ädelstenen. Förr i tiden associerades den med eld; den står för mod, kärlek och Guds barmhärtighet. Rubin har alltid uppskattats av Europas härskare. Kronans framsida smyckades med den till minne av Kristi lidande och blod.

Symboliserar vital styrke och kamp samtidigt som lidelsefull kärlek och njutning – den röda färgen står för livet, ungdom och beständiga känslor.
I gamla tider rekommenderad för unga makar för att skydda dem från otrohet.

Se smycken med denna sten

 

Safir


Safir kallas också för en himmelsk ädelsten på grund av dess blåa färg. Den har alltid symboliserat odödlighet och renlighet. Enligt österländsk tradition symboliserar den förtrollad visdom och kunskapens skattkammare. En perfekt sten för alla som vill göra sitt förhållande starkt och jämlikt.
I det antika Egypten och Rom dyrkades den som sten av rättvisa och sanning.

Se smycken med denna sten

 

Topas

Topas kallar man för en helig sten. Den stimulerar tankeförmåga, underlättar koncentration samt hjälper dig övervinna hinder och svårigheter. Dess himmelsblåa färg står för kraft och styrka. Den är en fantastisk amulett som hjälper lösa svåra och komplicerade problem. Smycken med topas påverkar gynnsamt vår andliga utveckling.

Se smycken med denna sten

 

Ametist

Ametist symboliserar andlig renhet. I många århundraden har den uppskattats och respekterats både för sin skönhet och egenskaper. Den skyddar mot onda tankar och oärliga avsikter. Rekommenderad för människor som är benägna till vredesutbrott eller depression.

Ametist är en symbol för makt och lycka. Denna sten stimulerar andlig utvecklig.

Se smycken med denna sten

 

Tanzanit

Dess namn kommer från platsen där stenen upptäcktes - Tanzania. När man såg stenen första gången trodde man att det var safir. Tanzanit är en mycket ovanlig och sällsynt smyckesten, mer sällsynt än diamanter. Den symboliserar ståtlighet och elegans. Inom juvelerarbranschen har den dykt upp första gången i en kollektion från Tiffany. Smycken med tanzanit hade bl. a Elizabeth Taylor och andra Hollywood stjärnor.

Se smycken med denna sten

 

Citrin


På grund av dess gula färg är den mycket uppskattad bland juvelerare och samlare. Citrin ökar självförtroende, självaccepterande och självkänsla. Den underlättar inlärning och skänker kraft för examinationer. Dessutom hjälper den att samla tankar och emotioner. Dess färg är förknippad med solen alltså är citron en sten för optimism och glädje, den skänker värme och ljus. Den motverkar depression.

Se smycken med denna sten

 

Granat

Oftast förekommer den i blodröd och brinnande färg. Ädelstenen har en uppiggande inverkan på ägaren samt den förbättrar självkänsla och utvecklar intuition. Granat stimulerar erotisk fantasi. Den är en symbol för kärlek, främjar kreativitet och passion.

Se smycken med denna sten

 

Olivin

Olivin och dess ädla variant: peridot även kallad krysolit är en mycket sällsynt och av juvelerare högt värderad sten. I historien känd även som ”solens sten”. Olivin tillskrivs en läkande kraft. Den hjälper vid matsmältningsbesvär, avgiftar kroppen. Stenen kallas även för ”hoppets sten”. Den skyddar mot depression, väcker en känsla av lycka, lugn och optimism.

Se smycken med denna sten

 

Turkos

Turkos är en amulett av jungfrur och unga hustrur. De som bär turkos är utrustade med fräscht sinne, kraft och behärskning. Turkos skyddar mot olyckor och otur och därför rekommenderas den särskilt för förare. Om den ges som gåva till din käresta garanterar den en ärlig, ren och varaktig känsla. När turkos bleknar eller gråar är detta ett tecken på att sjukdom eller fara nalkas.

Se smycken med denna sten

 

Korall

Korall som används inom juvelerarkonsten har sitt ursprung i koralldjur.
I det antika Kina stod korall som symbol för rikedom, privilegier och hög status. Korall är en symbol för kraft. Den skyddar sin ägare, lungnar ner sinnesrörelsen och återställer harmoni. Stimulerar kärlek, värmer och piggar upp. Den bleknar om personen som bär den lider av blodbrist eller undernäring.

Se smycken med denna sten

up
| Copyright © 2003-2024 DiamondsCenter.pl | E-commerce & SEO by Cybersolus.com
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper.pl