Titan och smycken

Titan är en metall med ovanliga egenskaper. Mycket hård och samtidigt mycket lätt och korrosionsbeständig och är inte allergiframkallande. Pga. sina unika egenskaper tillämpas denna metall inom många industrigrenar, däribland inom medicin och kosmetisk teknologi. Sedan ganska nyligen har man även börjat använda titan inom juvelerarbranschen. Metallens sköna gråhet är oerhört elegant och kan med fördel förenas med guld och silver. Titan passar också bra med ädelstensinfattningar.

Vigselringar i titan - modernitet och en traditionell form!
Vigsel är en mycket specielldag - två människor börjar ett nytt, gemensamt liv och alla anstränger sig att allt går enligt planerna och att denna dag blir minnesvärd för alla inbjudna gäster. Även de minsta detaljerna har inflytande på helhetens och dess genomförande. En av dessa detaljer, som man i början inte lägger så stor vikt vid men som efter många år visar sig väldigt viktig som äktenskapets symbol, är förstås vigselringarna. Även i detta fall kan vi satsa på de säkra lösningarna — guld och mer sällan silver, men vi kan också blicka mot modernitet och vigselringar i titan! Är det en bra lösning och varför blir den alltmer populär? Vilka för- och nackdelar har titanringar?

Vigsel av idag är inte längre ett tråkigt måste som man måste igenom utan unga människors fria val att formalisera sitt förhållande i forma av äktenskap. I takt med ändringar i den polska lagen märker vi även det nya modet som kommer från väst i form av vigslar som genomförs på andra ställen än ex vis stadshuset eller civilståndsbyrån. Detta är en symbol för modernitet och ändrade sedvänjor som uttrycks av de unga människorna och titanvigselringar passar ypperligt in i detta klimat!


Titansmycken?

Titanens karriär började när den upptäcktes 1791 av Wiliam Gregor. Metallen blev dock namngett av Martin Heinrich Klaproth, en tysk kemist som oberoende upptäckt metallen fyra år senare. Genom åren har man arbetat fram inte enbart ekonomiska sätt att utvinna titan men även allt fler tillämpningsområden som var förbundna med titanens egenskaper — från färgpigment, genom luftreningsfilter, som ståltillsats för att höja stålets hållbarhet till bil- och verktygsindustrin samt biomedicinsk teknologi. Titan är sedan flera år populär som grundläggande material inom juvelerarbranschen tack vare utveckling av teknologi som möjliggör precisionsbearbetning av denna metall.


Fördelar med titan som smyckematerial.

När vi hör ordet ”titan” säger vi först och främst att detta är en metall som har motståndskraft mot mekanisk påverkan. Sällan är vi medvetna om att vigselringar i titan har fler fördelar än vara motståndskraft mot ex vis sprickor eller repor. Materialets egenskaper gör att dessa vigselringar är fullständigt motståndskraftiga mot vattenmiljö, även med hög salthalt. Detta är särskilt viktigt för personer vars arbete eller intressen har samband med just vatten. I motsatts till andra material framkallar inte titan några allergiska reaktioner (metallen är 100% hypoallergenisk)!

För att sammanfatta titanens fördelar som vigselringsmaterial:
- motståndskraftig mot mekanisk åverkan,
- framkallar inga allergiska reaktioner,
- påverkas inte av vattenmiljö (inte heller havsvatten!),
- föremålen har ett modernt utseende,
- lätt att hålla rena (kan göras rena med vatten och tvål).


Nackdelarna då?

Har titanvigselringar några nackdelar? Den största nackdelen är att det är omöjligt att ändra storleken på sådana vigselringar för att anpassa dem till förändringar som i våra fingrar. Många juvelerare försöker sig på att ändra även titanvigselringar med detta är förenat med ev. skador och förstörelse av ringarna. En annan nackdel är ett förhållandevis litet urval av vigselringar i titan, vilket är ett resultat av materialets höga hållbarhet vilket i sin tur innebär att den är svår att bearbeta. På marknaden dyker det dock allt oftare upp vigselringar som är en förening av titan, guld, silver och även ädelstenar, vilket gör att alla kan hitta något som passar ens smak.


Är det då värt att bestämma sig för titanvigselringar?

Om vi siktar på modernitet förtrollad i en traditionell form men vill inte begränsa oss till standard guld (gult eller vitt) eller silver, då är det säkert värt. Allt beror dock på vårt personliga tycke, vår smak och inte minst våra förväntningar - det är ju ändå vi som kommer att bära denna ring på fingret livet ut!

I vårt utbud finns titansmycken. Huvudsakligen är det vigselringar, förlovningsringar samt en mycket unik artistisk kollektion som i är helt handtillverkad.
Nya juvelerarteknologier gör det möjligt att designa titanringar i många former och profiler, valfria bredd och ytor. Allt detta kan vi framställa enligt kundens önskemål.1. Profil: platt, lätt rundad, halvrund2. Typ av yta. Standardyta är matt. Nedan finns exempel på ytor som kan tillämpas: STD, P, RO, EM, HM.


3. Bredd. Klassiska vigselringar finns tillgängliga i bredd från 1 till 12 mm.

4. Gravyr.
Omfattande gravyrmöjligheter har beskrivits i avdelning: Din gravör.

Katalogmodeller kan valfritt modifieras i enlighet med kundens önskemål.

up
| Copyright © 2003-2024 DiamondsCenter.pl | E-commerce & SEO by Cybersolus.com
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper.pl