Att välja vigselringar

Köp av vigselringar är ett beslut för hela livet, därför är det värt att tänka igenom sitt val. Man bör ta hänsyn inte bara till sin smak och övriga smycken som vigselringarna ska passa till men även estetik, funktionalitet, komfort och pris. Många juvelerare erbjuder vigselringar i guld till mycket bra priser. Vi blir glada att vi har hittat ett fantastiskt tillfälle i en värld av höga priser. Livet lär oss dock gång på gång att ingenting är gratis. Detta mycket attraktiva pris är ett svar på de växande guldpriser, där några tillverkare minskar på ringarnas grammatur, vilket resulterar i ett lågt slutpris. Sådana vigselringar brukar vara lätta, de förstörs ganska lätt och är inte hållbara, därför är det tveksamt om ett sådant köp är så bra. Sådana försäljare vänder sig bara till engångskunder, de bryr sig inte om ifall kunden kommer tillbaka. Hos oss får du däremot högkvalitativ guldlegering, motståndskraftig mot påverkan och priset som du betalar för dina vigselringar är det slutgiltiga priset.

När du väljer vigselringar ska du lägga märke till:

1. Typ av material

- guld,
- titan (vigselringar i titan har beskrivits ingående i del Titan och smycken)
- silver,
- platina.

2. Typ av legering i vigselringar av guld

- 8 karat guld (enbart gul färg är tillgänglig)
- 14 karat guld, den mest populära (tillgängliga färger: vitt guld, gult guld och rött guld)
- 18 karat guld (tillgängliga färger: vitt guld och gult guld)
Detaljerad information angående guld och dess legeringar har beskrivits i del Om guld.

3. Guldets färg
Det finns tre färgvarianter i homogena vigselringar: vitt guld, gult guld, rött guld. I 14 karat guld finns möjlighet att kombinera färgerna, t ex: gult-vitt guld, vitt-gult-rött guld.4. Vigselringens bredd och profil
Långa fingrar ser bäst ut med breda vigselringar. I vårt sortiment har vi många olika modeller i katalogbredd. Det finns även möjlighet att beställa individuell bredd på sina ringar. Vigselringarnas profil beror på den personliga smaken. Man kan få platta ringar, lätt rundade och halvrund, konvexa eller konkava. De flesta modeller i vårt sortiment har en s.k. inre avrundning, vilket betydligt höjer användningskomforten.
5. Typ av yta
Den moderna teknologin ger oss en hel rad möjligheter gällande ytbehandling i enlighet med kundens önskemål. Man kan få fram många effekter, allt från en glansig, spegelblank yta till olika sorter av matta ytor och helt skrovliga ytor. Man kan tillämpa kombinationer som i mittersta vigselringar (man tillämpade matteringsteknologi och diamantbearbetning av kanter, vilket ger en blank effekt).

 

6. Stenar i vigselringen
Vi erbjuder infattningar av stenar i guld- och titanvigselringar. Oftast är det diamanter men vi kan sätta in även andra stenar, t ex rubiner. Gällande infattningar i vigselringar, ifall sådana inte finns i katalogmodellen, är du välkommen att kontakta oss och fråga om pris. Exempel på infattning av stenar visas på bilderna nedan:
7. Gravör
När vi väl valt våra vigselringar kan det vara värt att smycka ut dem med en individuell inskrift. Det kan vara vigseldatum, namn eller något smekfullt uttryck. I de flesta modellerna kan man gravera text både på in- och utsidan. Mer om gravyr på vigselringar kan du läsa när du klickar på länken Din gravör.

up
| Copyright © 2003-2024 DiamondsCenter.pl | E-commerce & SEO by Cybersolus.com
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper.pl