Hur sköter man om smycken?

Guldringar hör till vackra och värdefulla föremål därför bör man vara extra mån om att de kan vara länge och hela tiden se ut som nya. Om du följer några regler kan du vara säker på att dina guldsmycken kommer att länge behålla sitt värde. Här är reglerna:


Betrakta dina smycken som dekorationselement.

Allt hemarbete, kontakt med rengöringsmedel, kemiska medel och föreningar eller utövande av vissa sporter kan orsaka skador på smycken. Därför rekommenderar vi att man alltid tar av sig smycken innan man påbörjar ett visst arbete eller träningspass. Särskilt farliga är rengöringsmedel och kemiska medel som innehåller klor eller annan frätande substans. Kranvatten innehållande klor eller havsvatten kan också orsaka förlust av lyster. Även olika kosmetika, t ex krämer, salvor, hårspray, parfym har negativ påverkan på smycken eftersom kemiska medel som dessa innehåller kan reagera med ädelmetaller. Kontakt med rengöringsmedel är särskilt farligt om vi har guldsmycken med naturstenar som t ex turkos, bärnsten, pärlor och andra naturstenar. Stenarna kan oåterkalleligt förlora sin färg.


Förvara dina smycken säker plats.

Bästa förvaring är de lådor/boxar som smycken kommer i eller ett speciellt smyckeskrin som kan köpas på de flesta juvelerarbutiker. Ett sådant skrin har ett mjukt innanmäte, vilket garanterar professionell förvaring utan risk för repor mm. Om man inte har ett sådant skrin är det bäst att svepa in varje smycke i en mjuk trasa och packa in i små påsar. Strängpåsar passar bäst för detta ändamål, då de dessutom skyddar från lufttillförsel.


Hur rengör man guldsmycken?

På juvelerarbutiker kan man köpa speciella guldbad, som får ditt guld att blända igen. Varje kund som handlar hos DiamondsCentre får på köpet en speciell duk för rengöring av guldsmycken. Om man använder duken systematiskt får man smycken som ser ut som nya. Duken ska inte tvättas, eftersom den är indränkt i en speciell substans. När man tvättar den, förlorar den sina egenskaper. Dukarna kan köpas hos oss, de finns i vårt ordinarie sortiment. Är du intresserad, är du välkommen att kontakta oss.
Det finns även några hushållsknep för rengöring av guld. Det enklaste sättet är att blanda lite diskmedel och varmt vatten - kom dock ihåg att diskmedel är ett rengöringsmedel och en längre användning orsakar en avmattning av guldsmyckenas yta. Andra sätt, som sägs fungera, är t ex cigarett- eller cigarraska utblandad med bakpulver. Man doppar en bomullstuss i denna blandning och putsar.
Smycken i vitt guld brukar man oftast rodinera (vilket gör att smycken får en snövit färgton), men rodiumbeläggningen kan med tiden mattas av eller slitas. Bästa sättet att återbringa den forna glansen i sådana smycken är att låta dessa rodineras hos juveleraren.


Hur rengör man titansmycken?

När man köper titansmycken ska man lägga märke till dess yta. Om smycket har en matt yta, lägger vi till en slipduk (den hårda delen av disksvampen), som kommer att rengöra alla repor. Ifall ytan är blank ske en sådan duk inte användas, eftersom den kommer att matta ner den polerade ytan. Repor i en polerad yta kan enbart rengöras hos juveleraren som gör detta med en speciell poleringsmaskin.

up
| Copyright © 2003-2024 DiamondsCenter.pl | E-commerce & SEO by Cybersolus.com
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper.pl