Att välja förlovningsringar

I varje förälskad mans liv kommer det en sådan stund då det blir dags att bestämma sig för köp av en förlovningsring. Om man beaktar de obegränsade möjligheterna som marknaden erbjuder, är ett val av den enda, bästa modellen inte den lättaste uppgiften. Till att börja med kan det vara värt att svara på några grundläggande frågor:


1. Tycker din partner om överraskningar eller vill hon helst slippa att överraskas?
Svaret på detta är riktgivande om ni ska välja ringen tillsamman eller om du får göra det på egen hand. Om ni väljer ringen tillsammans blir det mycket enklare och praktiskt taget kan du vara säker på att din partner kommer att tycka om sin ring. Om du måste välja ringen själv, har vi några säkra kort som är perfekta som förlovningsringar - se mera nedan.

2. Tycker din flickvän om klassiska förlovningsringar - alltså en större sten eller en färgsten i mitten + några mindre, vitt eller gult guld, klassisk eller modern stil? I detta fall måste du veta vad din partner tycker om och vilka sedvänjor gäller i allmänhet. Den oftast köpta förlovningsringen är ring med en större diamant (eller i billigare version med kubisk zirkonia) i en inramning av Soliter typ. Nedan några exempel på sådana ringar:

  

Lika intressanta är förlovningsringar med en stor sten och några mindre stenar - oftast diamanter:

  

När man väljer en färgsten kan det vara värt att lägga märke till stenarnas symbolik och anpassa lämplig sten till sin partners personlighet. Om stenarnas symbolik kan du läsa i del: Stenarnas symbolik.

Nästa val är ett dilemma om det ska vara klassisk eller modern form. Den moderna formen brukar oftast vara helt rätt men det finns gott om dem som föredrar vintage stil som framhäver individualismen: 

3. Hur mycket ska man lägga ner på en förlovningsring?
Man bör komma ihåg att en förlovningsring kommer att bedömmas av kompisar, bekanta, familjen etc... så man bör nog inte spara på den för att inte framställas som en girigbuk - å andra sidan att lägga ner överdrivet mycket pengar på en förlovningsring kan framkalla en onödig avundsjuka, speciellt hos tjejkompisar :). Man brukar säga att en optimal lösning är när en förlovningsring kostar lika mycket som mannens månadslön. I vårt utbud har vi ringar från 1800kr. Den övre gränsen beror helt på dina ekonomiska möjligheter. Vi har möjlighet att uppfylla även de mest krävande kundernas önskemål.


4. Rätt storlek.
Bästa sättet att mäta ringstorlek är att med skjutmått mäta inre diameter Ø på en av din flickväns ringar. Med hjälp av detta kan man bestämma juvelerarmått som man läser av i storlekstabellen. I vår butik kan man vid beställning välja storlek i en av rutorna.
Mer information om hur man bestämmer storlek finns i delen: Hur mäter man ringstorlek?

 

Vi önskar er alla bästa val för ert nya liv!

up
| Copyright © 2003-2024 DiamondsCenter.pl | E-commerce & SEO by Cybersolus.com
Shop is in view mode
View full version of the site
Sklep internetowy Shoper.pl